Történetünk

„Emlékezz vissza az egész útra, amelyen vezetett Istened, az Úr…”
5 Mózes 8:2
kezdetek_01

Kezdetek

Gyülekezetünk 1991. októberében jött létre, Budatétényben, a Rózsakerti lakótelep szívében.

A Budafoki Baptista Gyülekezet kirendelt néhány családot, hogy hozzanak létre egy, a mai kultúrába illeszkedő keresztény közösséget.

Rózsakerti Keresztény Közösség

A Rózsakerti Keresztény Közösség nyitott volt mindenkit befogadni, akinek még nem volt otthona egyetlen keresztény felekezetben sem.

Az első 10 évben, hangsúlyt fektettünk arra, hogy olyan embereknek mutassuk be Jézus Krisztust, akiknek korábban nem volt módjuk hitre jutni. A más felekezetbe járókat kértük, hogy ne csatlakozzanak hozzánk, hogy a kialakuló új gyülekezet a mai magyar kultúrába ágyazódjék bele, és ne vegyük fel a sok gyülekezetben érzékelhető kirekesztő kulturális jegyeket a nem vallásos társaink felé.

Ezért gyakorlatilag nem hívők, főként fiatalok megtérésével szaporodott fel a közösség lelki gondozottainak létszáma mintegy 100 főre.

RKK_01
RBK01

Rózsakerti Baptista Közösség

10 évvel a kezdés után hivatalosan csatlakoztunk a Magyarországi Baptista Egyházhoz, mert úgy ítéltük meg, hogy a jelenlegi magyar társadalmi kultúrában tartoznunk kell valamely történelmi egyházhoz, hogy feszültség-mentesen tudjunk kapcsolatot teremteni az Isten iránt érdeklődőkkel.

Nevünk így Rózsakerti Baptista Közösség lett.

Rózsakert Baptista Közösség

Isten kegyelméből ma már saját gyülekezeti házunk lehet a Dézsmaház utca sarkán.

Közösségünk nagy hangsúlyt fektet arra, hogy minél több ember ismerje meg Isten szeretetét és törődését, amelyet az egyén csak akkor tud élvezni feltétel nélkül, ha újra élő kapcsolatba kerül vele fián, Jézus Krisztuson keresztül.

RBK02